Igår var det tänkt att jag skulle hoppa med Trick och konditionsträna Palmera. Mamma skulle då rida Thor. Dessvärre hade Trick blivit sparkad i hagen och var svullen om hasen h.b, så mamma fick ta ett lugnare pass med honom så red jag Palmera och Thor istället.
 
Thor verkade till en början väldigt hängig men när jag väl började rida så var som en bomb som bara ville explodera. Sjukt kul för han får sånt svung i steget när han är laddad. Red iaf kondition med honom så det blev mycket galopp för pojken :)
 
Palmera som egentligen skulle konditionsträna fick göra något mycket roligare. När jag kom ut i ridhuset kändes det som en perfekt dag för lite hoppning, så jag bygde upp några hinder och hoppade enkelt bara för skojsskull. Hoppade upp henne på ett räcke och hon var sjukt fin, och jag red fläckfritt. Vilken känsla <3
 
Sanna var också med oss och red Trixie :)
 
 
 
Idag har jag och Erica ridit ut. Som ni kanske vet så går Palmera inte att rida ut med då hon blir jätte stressad och vägrar gå framåt, det oavsett om hon är själv eller med andra. Som tur är så finns det en häst hon går ut med och det är Dixie. Eftersom Erica rider Dixie nu när Malin är skadad så passade det super bra att vi for på en skönt skritt och trav tur runt byn. Palmera verkade tycka det var skönt, hon hade öronen framåt hela tiden :)
 
Det har även varit lite dramatik i stallet idag. Jag promenderade ner med Diezel och han var lös i stallet hela dagen. Han brukar hålla på och springa kring  den stora spåncontainern men idag kröp han in under den och fastnade så han tog sig inte tillbaka. eftersom han satt fast bakom en järnbalk 3 m in under containern så kunder jag inte hjälpa honom. Ringde först till mamma men hon kunde inte hjälpa mig så då ringde jag pappa. Eftersom Diezel hade suttit fast där under ca. 15 min då så ylade han inte längre utan han skrek som om han höll på att dö, det var riktigt obehagligt och då bröt jag ihop. Hade panik när jag pratade med pappa eftersom jag inte kunde göra något. Tacka vet jag att han är brandman för han var helt fantastisk på att prata lugnande. han ringde då till en kollega som kom ned med en stor domkraft och lyfta containern så Diezel kom ut. Lyckan som uppstod då var enorm <3 lill killen <3
 
Så det var min dag i stallet idag, en dag som för en gång skulle inte var som alla andra!
 
 
Palmera har varit hur fin som helst de senaste veckorna och jag har blivit bortskämd med att hon skött sig så bra och lyssnat på mig till 100%. Idag var en annan dag, hon var riktigt o engagerad från första början och lyssnade inte alls för skänkeln. Jobbade riktigt mycket mjukgörande med öppnor och slutor och päron-serpentiner i trav och galopp men det ville inte släppa. Nästan direkt jag lättade av i inner hand så vek hon huvudet utår och är det någonting som gör mig irriterad så är det hästar som skjuter i bogarna och viker huvudet.
Jobbade galopp på volterna på helt långa tyglar så hon skulle få söka stödet själv och det gjorde hon fint. Hon slappnade av mot slutet med konsekvensen att hon blev lite ouppmärksam men jag fick iaf igenom böjningen.
Hon hade fint övertramp i skänkelvikningarna så det var dagens stora + 
Hon lyssnade även bra i galoppombytena och bytte fint utan att studsa iväg och tappa formen. 
 
Kan tillägga att palmera var riktigt sur och grinig idag...som alla andra dagar men med lite extra "jag ska döda dig din jävel känsla" ;)
 
Hur det än är så är hon min andra halva och det finaste jag vet så jag älskar henne och tycker hon är bäst ändå <3
 
 
Idag har vi varit och tagit ett sista farväl av Micke. Det var en mycket fin begravning och blommorna från RBRK var fantastiska.
 
Efter begravningen skjutsade Erica mig till stallet. Red både Thor och Palmera :)
 
Thor: Han var jätte fin idag, hade en grym arbetsvilja. Jobbade mest galopp. Små volter och jobbade honom i en lägre form så ryggmusklerna fick jobba ordentligt. Jobbade även en hel del skänskelvikningar i trav och det funkade super bra, han har blivit så duktig min kille :) Han var genomblöt i svett och skummig överallt efter passet så ställde han i dusch spiltan så fick mamma linda av benen och duscha av honom. Under tiden som jag gjorde i ordning Palmera.
 
Palmera: I onsdags skrittade jag ut och igår vilade hon så hon var väldigt stel i musklerna idag. Wilma hoppade Gimli i ridhuset så Palmera var rätt ointresserad av dressyr arbetet, hon hade hellre hoppat, hon lyfte huvudet hela tiden och sökte hinder, vilket i säg är väldigt bra men kanske inte när man vill jobba mjukgörande dressyr ;) Tur hon är fin även när hon inte är på topp :D
 
 
Igår spelade luleå den första kvartsfinal matchen mot frölunda hemma i Coopa arena. Hemma laget fick en minsann häftig start på matchen då hela coop arena gav stående ovationer när hjältarna äntrade isen. 
 

Det hela försämrades inte när luleå fick en drömöppning när Sami Sandell gjorde första målet 30 sekunder in i första perioden.

– Bättre start kan man inte riktigt få. Sen kommer de in i matchen när de får 1-1 men det är skönt att vi kan dra ifrån lite på slutet, säger Luleås Jan Sandström efter segern.

När frölunda backen Fredrik Eriksson drog iväg ett skott från blå som gick i mål efter sex spelade minuter jämnade spelet ut sig. Hemmalaget lyckades dock återta ledningen, i spel fyra mot fyra, genom skott av Jan Sandström.

Linus Klasen fick en kanon chans att öka luleås ledning när de tilldömdes en straff i slutet av perioden. Julius Hudacek i Frölundakassen läste Klasen och straffen och inget mål blev till. Även mittrundan inleddes med ett snabbt Luleåmål genom Linus Persson vid en kontring.

Luleå dominerade spelet, och när Linus Klasen skyfflade in 4-1 efter tio minuter kändes det som om oddsen för att Frölunda skulle vända matchen var låga. Men en Luleåutvisning kom och förändrade bilden. Fem sekunder efter tekning dammade Joel Lundqvist till ett skott som ledde till reducering, 4-2.

I sista perioden satsade Frölunda allt framåt med kontringschanser för Luleå som följd. Göteborgslaget chansade och tog ut målvakten och satte in sex utespelare i slutet av tredje men i stället för reducering ledde det till ytterligare ett Luleåmål genom ingen mindre än Joonas Vihko i tom kasse.

Luleå leder matchserien med 1-0. Nästa möte spelas i Göteborg på lördag

 

 

 

 
Igår red jag ut med Palmera. Tog med mig Emma och PH eftersom Palmera inte går själv. Det blev en lugn skrittrunda i kylan men hästarna verkade nöjda ändå. Palmeras outfit blev denna...
               
 
HV Polo Georgetown, Gold Medal pannband, Dyon Working Collection, Veredus Carbon gel :D
 
Red även Blizze barbacka i ridhuset. Det gick bra, blev bara en avfallning så jag är nöjd! ;)
 
Tänkte hissa och dissa lite så här på morgon kvisten. I veckan blir det skrittäcken som får sig en omgång.
 
Veckans diss går till...
 
...Hööks rosa reflextäcke. Det får en fet diss av mig då det har usel passform ( iaf på Palmera ) och sen har alla ett sånt här täcke vilket gör att det inte känns särskilt speciellt. Jag var först i stallet med ett sådant och nu har typ alla ett sånt..tråkigt!
 
Min hiss i veckan går därför till en solklar vinnare...
 
 
...HV Polos georgetown skrittäcke. Det finns i både fleece och vattentätt material. Jag har de vattentäta. Det är ett grymt snyggt täcke som verkligen gick hem hos mig. Det är billigt endast 700kr. Det ända negativa med det här täcket är att det är litet i storleken. Palmera har XL = största storleken och det motsvarar 155 och det är aningen kort på henne. Men det sitter grudomligt bra så att det är lite kort spelar ingen roll för mig. Det är alltså en solklar vinnare i veckan!!
 
 
 
 
 
Palmera var helt sjukt fin idag när jag hoppade. Jag red hur bra som helst, i princip inte en enda miss på hela passet. Längesen jag hoppade en kombination utan att krascha in i andra hindret, idag var det inga problem. Min coach kom upp med en lysande ide som vi testade idag och tro det eller ej men det funkade verkligen superbra! Jag ska sjunga när jag hoppar för att flytta fokus från hinder till ridning, ett tips vi fick av Andy Swärd i sommras och som coach nu kom på att testa. Jag var hur som helst nära till tårar när jag skrittade av och alla tankar kom. Hoppas vid gud att detta håller i sig och att jag kan bygga vidare på detta nu.. men det som betytt mest är mitt dressyrjobb med Palmera, vi har verkligen blivit ett tajt team i dressyrgenren, och som alltid så bygger all hoppning på ett välgrundat dressyr arbete och där har jag verkligen lyckats <3 Jag älskar dig Palmera, du gör mig hel! <3
 
 
Obs, bilden är inte från idag...
 
Nu skriver jag om gårdagens ridpass och inte dagens, men fick bli en dagens logo. Igår då så red jag dressyr med Palmera i ridhuset efter lektionerna. Hade mycket tid till att göra iordning henne så när jag hade mockat och fyllt mat så började jag putsa henne. Bestämde mig för att knoppa henne för lite extra dressyrkänsla och för att jag tycker hon blir sjukt snygg i knoppar. Red ett lagomt hårt och mjukgörande pass och det blev inte sämre av att Madde var där och red sina ponnysar så jag fick lite utlåtanden av Eva. Det tackar vi för! 
 
Palmeras outfit för kvällen blev denna:
 
Palmera var grymt fin igår. Började med att jobba henne lågt och plockade upp henne mer eftersom. Hon bar sig själv hela tiden. Mot slutet kom hon upp och jobbade i en riktigt hög och rund form så när det kändes som bäst började jag lägga ner henne igen. Riktigt bra ridpass med andra ord! Jag var själv i stallet igår då mamma jobbade sent så jag mockade och gjorde det själv. När jag skulle massera och stretcha efter att jag ridit kom jag på vad det bästa med att ha med mamma i stallet var.. Hon lindar alltid av och upp benlindorna åt mig och då kan jag stretcha medans Palmera är riktigt varm i musklerna, när jag är själv känns det som om hon kallnar lite. Så ännu ett + med att ha mamma i stallet.
 
I lördags löshoppade jag och Carro våra hästar. Örn var riktigt rolig att se på. Trodde inte isisar var så bra på att hoppa men han hoppade 110cm. Trick fick också hoppa och han slutade på 110 tror jag.. Palmera hoppade vi till 140 :)