Sista arbetsdagen avklarad och det känns förjävla skönt må jag säga! När jag slutade 14.00 red jag Palmera först på ängen och sen i paddocken. Bad Emelie att fota oss så nu har jag massa nya fina bilder på gummsan<3 Nu ska jag gå och äta sallad(middag) så tjaoo..!
 
Toge ett litet familje foto högst upp i högra hörnet också ;))
 
Haft en sjukt lärorik dag idag! Har nämligen varit på föreläsning/workshop med Andy Swärd "mental coach" från ponny akuten. Han är sjukt intressant och rolig att lyssna på och det han säger går verkligen in i hjärnan och rotar sig där som en mental mindmap. Har verkligen insett enkelheten i hur man omedvetet programmerar hjärnan att tänka fel = tvärt emot vad man egentligen menar och vill. Så nu har jag fått en massa bra tips och övningar som ska hjälpa mig att börja tänka rätt och göra rätt! I en av övningarna skulle man hålla en vanlig termometer (den grejen som känner av tempen) mellan tre fingrarna under ett stressat test där min temp var 23,3. Sen skulle man blunda till lugn musik ta djupa andetag medans Andy bad en tänka på varma, mysiga och possitiva saker ex. en röd/orange soluppgång. Meningen var alltså att man skulle slappna av vilket höjer kroppstempen. Jag gick från 23.3 till 33.4 på 3.50 min och det är tydligen svin bra = jag kan verkligen koppla av! Så den tar jag definitivt med mig! Sen var det mycket som handlade om att hitta sin mentala person och hur mycket personerna i din omgivning påverkar ditt mentala tänkande. ja jag kan surra om det här i timmar så bästa jag slutar nu innan ni blir less. men det var iaf jätte inspirerande och kul ! :D
 
Efter Swärd var vi till hööks och shoppade! Köpte ett slowfeed hönät, gluckosamin, msm, en rosa grimma till PH och en HV Polo tröja :D Sen har jag ridit Palmera som skötte sig supersuper bra och PH som också skötte sig bra trots lite bråk om en vattenpöl ;) haha!
 
 
 
Idag har jag och Matilda ridit ut med PH och Lomina. Vi förväntade oss två ångvältar som inte går att kontrolera men det var snarare tvärt om. Lomina var lugn och matade inte på allt för hårt. PH där emot var nära på att lyckas få mig i backen ett par gånger men jag lyckades på någotvis sitta kvar. På väg hem galopperade vi över en stor äng med högt gräs och PH typ hoppade över blommorna..haha speciellt dom rosa! Hon bockade och sparkade bakut typ hela tiden. Så bara på ängen såg jag mitt liv passera i revy men med gud i min tankebana undvek jag döden och galopperade vidare. Så det var en grymt rolig uteritt som lätt är värd att upprepas!!
 
När vi kom tillbaka till stallet var det Palmeras tur att svettas. När jag skulle hämta in henne från hagen blev hon som vanligt helt galen när man ska ta fast henne och drog några damp varv innan hon bestämde sig för att gå in. Men det är väll helt OK, även hon måste ju få vara häst ibland ;) Red iaf ett jobbigt dressyrpass i ridhuset med mycket korrigerande av mig själv, min sits osv. men självklart av hästen också även hon sköter det mesta utmärkt!
 
Så har suttit på två underbara hästar idag och är grymt lycklig över att jag fått chansen att bilda ett team tillsammans med Palmera men även med bäbis PH <3
 
 
 
Dag 11 avklarad på jobbet! Idag har vi färdigställs den tredje och sista hagen till ridskolan och kopplat samman dom så strömmen leder vidare. Vi har dragit en långa vatten slang från ridhuset till ridskolans "betes" hage, sen har vi som vanligt mockat, sopat och fodrat. Vi har också fixa i spiltorna, flytta lite krokar och sadelhängare och annat gojjs! 
 
När jag slutade så red jag Palmera typ 30 min barbacka i ridhuset, eller jag skulle väll inte kalla det ridning mer pensio motion. Men dom behöver ju få ta det lite lugnt emellan åt också :-) 
 
Efter Palmera var det PHs tur. Hon var som vanligt galen och half okontrolerbar till en början. Men efter hand då hon slappnar av går det bättre. Hon är så grymt tjurig när hon bestämt sig för nå då är det det som gäller. Hon är en riktig liten bitch ibland men det hindrar då inte mej från att betsämma ;-) Hoppade 2 små kryss och jag måste säga att hon skötte riktigt bra men det finns ju mycket att jobba med! Men hon har ju alla möjligheter att bli nå riktigt bra! 
 
Nu ska jag hoppa i sängs, börjar ju jobba om 7h så borde ju vart i säng för längesen men men...! XO <3
 
ps... det var min bror som valde rubrik  en till inlägget därför har den ingen koppling till innehållet ;-)
 
 
Min bror kan vara rätt knäpp men han är bara för underbar och oavsett hur knepig han är ibland så älskar jag honom <3<3
Denna dag har gått jävligt fort. Cyklade till stallet med Diezel så jag vär där 7 när jag börjar jobba. Idag har vi skruvat isolatorer och dragit tråd i 2/3 hagar. Jag har kört 4-hjuling = harvat ridhus + paddock mm!
 
När jag slutade kl.14 red jag PH över 1h i ridhuset. Hon skötte sig verkligen superbra även om det kommer nått bakben i luften när man kräver mer än hon tycker är nödvändigt ;) Palmera fick vila idag, tyckte hon kunde få en vilodag efter det superbra hoppasset igår. Men imorgon blir det åka av för båda pollarna, ingen rast och ingen ro! 
 
Min hund har legat och gömt sig under spån containern idag eller så var det kanske bara svalt och skönt där under. Om han då ändå kunde ta sig ut själv men nä..man får lagomt dra ut honom när han lyckats ta sig in under! :))
 
Här kommer lite bilder på Winston i sitt nya hem i Finland. Snart ett år sen vi gick skilda vägar och saknaden är enorm! Tänker på dig varje dag mitt hjärta <3
Haft hopp träning för Robert idag och det gick inte som det ska göra, alltså gick det superbra! Hoppade 2 linjer på vardera långsida en 3 kombination på diagonalen och ett räcke där nånstans också..haha! Men Palmera skötte sig kanon och hon var lugn trots att det nästan är en månad sen vi hoppade sist. vi hade världens finaste samspel och agerade som ett team <3 Juste han med att flyga av också, som alltid eller den här gången hoppade jag av själv kan man väl säga! Ikväll har vi styrelsemöte i stallet så jag hade nog tänkt ta en sväng om med PH efter det, mest troligt lite markarbete vilket hon verkligen behöver.
Igår firade jag midsommar med brudarna på ett minst sagt annorlunda sätt. det var tältning utanför stallet som gällde. Kvällen bjöd på grillning, sötsaker och en hel del skratt. Det var lätt en midsommar värd att komma ihåg och upprepas!
 
Idag har jag ridit båda pollarna. Red PH barbacka på ängen och i paddocken och hon skötte sig bra, imorgon ska jag köra på markarbete med henne.
Palmera skötte sig också bra, men jag var grymt tveksam om det ens skulle gå att rida henne. Hon brunstar och är helt galen, hon har dampat i hagen hela dan och spänner sig som jag vet inte vad..! Men trots det var hon superduper fin! Red ett svettigt dressyrpass i ridhuset och hon gick som en klocka, mjuk, lätt, lyhörd. Lätta hjälper var något jag definierade idag! Hoppas det går lika bra på Robban-träningen imorgon <3
 
Här kommer några bilder på psyket idag!
 
Idag är det alltså en vecka sedan behandlingen mot Palmeras lymfangit sattes igång. Hon svullnade av redan efter två dygn och är nu iprincip helt återställd. Det ända som är kvar är att få bort muggen men eftersom den behandlingen inte kräver smärtstillande så kan jag börja rida igen. Egentligen har jag kunnat rida under hela veckan men eftersom hon gått på smärtstillande vill jag inte riskera nå vrickningar :)
Imorgon tänkte jag börja jobba kl. 7 så jag och Diezel tar oss en cykeltur på morgonen! På tal om Diezel så var han svullen, varm och blockhalt på v.f ben i torsdags när jag skulle cykla hem med han från stallet. Löste det rätt smart med en låda på pakethållaren som han kunde sitta i. Med lite vila så var han på benen igen =) haha!
NU ska jag snart hoppa i sängen så XO på er! / Clara
Kan väll inte direkt påstå att mitt sommarlov startat nå vidare bra. I Fredags när jag tog in Palmera från hagen var hon jätte svullen i v.b ben, jag kylde det och lindade det men svullnaden gick inte ner nå tills lördag. Så då pratade jag med veterinären som sa att hon skulle stå med jodopax omslag och låta det bero några dar utan ridning så länge hon inte hade feber, hälta eller värmeökning. Så idag när ingenting hänt varken bättre eller sämmre så valde jag att ringa ut veterinär Anna Semren igen som skrev ut en massa olika salvor, pastor och andra mediciner som hon ska behandlas med i 7 dagar så diagnosen är alltså Lymfangit. Dessutom pinsamt nog har hon något som kan vara början till mugg och orsaken till det är att jag putsar henne för mycket och spolar av benen så jag har putsat bort hudens vanliga bakterier eller vad man nu ska säga :( Men jag hoppas hon blir bättre snart och inte får nån hälta eller feber så jag kan hålla igång henne lugnt under behandlingen :)
<3<3<3