Igår red jag mina tre vänner. Hade ett grymt upplägg för kvällen. Red Trick ett hårt dressyrpass 17.00-17.40, mockade och gjorde allt åt Palmera, tog in henne och Tallis. Red ut Thor med Lisa 18.30-19.00. Borstade Palmera och tömkörde henne 19.30-20.00. Så var hemma från stallet vid 20.45 :)
 
Alla hästarna var superfina, Trick jobbade riktigt, riktigt bra och bjöd på en del glädjeskutt eller arbetsprotester kalla de va ni vill. Thor fick en barbacka tur ute runt kvarteren. Med oss hade vi Lisa och Måns, vet inte riktigt vad Måns höll på med men Lisa flög lite upp och ner iaf ;P Thor var lugn som vanligt :D
 
Det var väldigt längesen jag dubbellongerade Palmera så passade på medans det inte var någon som skulle rida i ridhuset då jag vet hur knäpp hon är när man dubbellongerar. Hon bjöd på det mesta av vad en tokig häst har att erbjuda, bakuter, bockningar, stegringar, hopp hit och hopp dit och en massa andra konster. Men det är kul att se att även hon kan bralla till och "leka", det är väl inte direkt vad man tror när man ser henne :))
 
Och nu till det tråkiga...
 
Innan jag och Lisa skulle fara ut så kom Ingela och meddelade det som fick oss att sänka blicken en aning. Micke (som jobbade i stallet) hade cyklat hem från jobbet då hans nya bil inte hunnit komma utan skulle komma idag. Påväg hem efter bölevägen hade en bil i mötandekörfält gjort en omkörning av en buss och då kört över Micke. Hans liv gick inte att rädda utan han lämnade oss där, i den stunden. En mycket tragisk händelse för så väl anhöriga till Micke men även till föraren och hans 11-åriga passagerare, som båda fördes till sunderbyn efter chocken. Vi kommer alltid att minnas dig Micke, även om det inte alltid är de finaste minnena så är det fortfarande minnen av den man som i alla år har sett till att våra älskade hästar fått såväl mat om dagarna som utsläpp till hagen... Vila i frid !
 
 
 
 
 
 
Palmera har presterat både bra och dåligt under den gångna veckan. Man kan undra om hon verkligen inte har någon koll på hovarna eller om de är självförvållat, vem vet hon kanske vill ta livet av sig... Den senaste veckan har inte bara bestått av tragedi utan också en hel del glädje.. men kom ihåg att för mycket av de goda kan sluta i illamående!
 
Jag ska förklare för er hur de ligger till:
 
På de två översta bilderna har vi ett trampsår som uppkom i måndags. På tisdag morgon åkte jag till stallet på morgonen och då hade hon under natten som bild 3 visar trampat sig på höger bakben, en lite djupare reva. Samma dag fast på eftermiddagen när jag tog in henne från hagen hade hon trampat lös en sko, som då satt fast med en söm, snett som tusan. När vi skulle dra lös skon i väntan på hovslagaren så röck Palmera till med benet och snittade upp min hand, ont som tusan och det blev senare infekterat och varade en del ( nu helt bra )Allt detta inom loppet av 2 dagar -_-
På lördag var det dags för tävling, Thor hoppade med endast ett nedslag i båda klasserna. Palmera däremot var sjukt hoppsugen och hoppade hem en andra plats, mycket oväntat! Som en del vet så brukar bra rundor för mig sluta med att kräkreflexerna sätter in, så även denna gång.. Spydde som en gris och de rann efter Palmeras bog...fräscht...så på söndag fick hon ett välbehövligt bad, en drottning ska inte behöva lukta spya! Allt var frid och fröjd i alla fall söndagen ut. På måndag när jag tog in henne från hagen hade hon trampat andra bakskon snett som ses på sista bilden. Ringde till Hovis som fått nackspärr efter söndagens akut skoning, men han kom igår och slog på den. Tack för det! Nu är det bara vänta och se när nästa olycksdåd dycker upp..länge leve Palmera, hipp hipp!